+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER
+387 63 400 260 info@herzegovinabike.ba POSTANI ČLAN/PARTNER

Nova biciklistička ruta u okolici Mostara: Groblje mira i divlji konji na Bilima

“Rad, želja i strast je sve što je potrebno za stvaranje novih biciklističkih ruta i predstavljanje Hercegovine kao izvrsne cikloturističke destinacije” istuču iz udruge HerzegovinaBike.

Klikni za detaljniji uvid u rutu

Lako je reći da je 2024. godina u kojoj je cikloturizam doživio nove granice kada je u pitanju avanturistički turizam. Udruga HerzegovinaBike s ponosom najavljuje otvaranje nove biciklističke rute u okolici Mostara, koja će dodatno obogatiti turističku ponudu ovog područja i privući brojne ljubitelje biciklizma i prirode. Nova biciklistička ruta “Groblje mira i divlji konji na Bilima” koja obogaćuje turističku ponudu Mostara i Hercegovine, upravo je dovršena, s kartom, opisima, fotografijama i informacijama o točkama interesa.

Ova ruta, duga 45 kilometara, vodi bicikliste kroz netaknute predjele hercegovačkog kraja, povezujući nekoliko značajnih turističkih atrakcija, od kojih su najistaknutiji Goranci, Groblje mira na Bilima, nekropola stećaka u Gornjem pologu i susret s divljim konjima na Bilima.

Otkrijte Prirodne i Povijesne Dragulje Hercegovine

Polazna točka ove biciklističke avanture je Mostar, odakle ruta kreće usponom prema Goranacima, omiljenom izletištu svih Mostaraca. Nakon zahtjevnog početka, biciklisti će imati priliku za predah i osvježenje u poznatom restoranu Konoba Goranci, gdje mogu uživati u domaćoj hrani i autentičnom ambijentu. Goranci nisu samo izletište već i pravi raj za ljubitelje prirode, sa svojim parkovima, sportskim terenima i malim zoološkim vrtom.

Nastavljajući dalje, biciklisti će se uputiti prema Bilima, gdje ih očekuje jedinstveno iskustvo posjeta Groblju mira. Ovo mjesto, smješteno na Bile, predstavlja memorijalni centar posvećen žrtvama totalitarnih režima iz Drugog svjetskog rata i poraća. Groblje mira, okruženo veličanstvenim planinama i netaknutom prirodom, nudi poseban doživljaj povijesti i tišine, uz mogućnost susreta s divljim konjima koji slobodno lutaju ovim područjem. Ovi konji, simbol izdržljivosti i slobode, prava su atrakcija za sve posjetitelje, pružajući im nezaboravan doživljaj u prirodnom okruženju.

Ruta se nastavlja prema Grabovoj dragi, gdje biciklisti prelaze na makadamski put koji vodi prema nekropoli stećaka u Gornjem Pologu. Ova drevna nekropola, smještena na slikovitom položaju podno brda Obale, sadrži 75 stećaka, od kojih su neki bogato ukrašeni i svjedoče o bogatoj povijesti ovog kraja. Biciklisti će imati priliku zastati i istražiti ovaj jedinstveni lokalitet prije nego što se spuste natrag prema Mostaru.

Promocija Aktivnog Turizma u Hercegovini

Rad na svakoj biciklističkoj stazi počinje, romantično, s idejom i nadom. Ova nova biciklistička ruta nije samo sportski izazov već i prilika za duboko povezivanje s prirodom i poviješću Hercegovine. Udruga HerzegovinaBike vjeruje da će ova ruta privući brojne turiste, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz inozemstva, te dodatno učvrstiti poziciju Hercegovine kao atraktivne destinacije za aktivni turizam.

Naša misija je promovirati Hercegovinu kao destinaciju za aktivni turizam, a ova ruta je savršen primjer kako biciklizam može spojiti prirodne ljepote, povijesne znamenitosti i kulturnu baštinu ovog kraja,” izjavio je Toni Zorić, predstavnik udruge HerzegovinaBike.

Pozivamo sve zaljubljenike u prirodu, povijest i biciklizam da se pridruže članovima udruge HerzegovinaBike na ovoj nezaboravnoj avanturi. Doživite čaroliju Hercegovine dok pedalirate kroz zadivljujuće krajolike, otkrivate nove destinacije i uživate u ljepotama koje samo Hercegovina može ponuditi. Ova nova ruta nudi jedinstvenu priliku da spojite strast prema biciklizmu s istraživanjem bogate baštine i netaknute prirode Hercegovine.

Leave a Reply

POKROVITELJ UDRUGE: CONTINENTAL TIRES

POKROVITELJ UDRUGE: SKODA APOLO MOSTAR

POKROVITELJ UDRUGE: TURISTIČKA ZAJEDNICA HNŽ/K

POKROVITELJ UDRUGE: CAPRIOLO MOSTAR

📞 Kontaktirajte nas

Get a Question?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.

+387 63 400 260

info@herzegovinabike.ba

Proceed Booking